Medicinsk dispensation - TUE

Idrætsudøvere med lidelser eller sygdomme, der kræver behandling med metoder eller medicin, der er forbudt i henhold til Dopinglisten, kan søge medicinsk dispensation.

Diagnoser, der kræver behandling, der ikke er tilladt i henhold til antidopingreglerne, er ikke ensbetydende, at du ikke kan dyrke idræt på eliteniveau.

Hvis du lever op til en række krav, kan du søge om at få en medicinsk dispensation, en såkaldt TUE (Therapeutic Use Exemption).

Om du skal søge en dispensation eller ej afhænger af en række faktorer.

Følg denne guide for at se, om du skal søge medicinsk dispensation (TUE):

  1. Er min medicin på Dopinglisten?
  2. Hvilken udøvergruppe tilhører jeg?
  3. Hvornår skal jeg sende dispensationsansøgningen?
  4. Hvordan udfylder jeg dispensationsansøgningen?

Tager du medicin eller benytter medicinske metoder, der er forbudt i henhold til Dopinglisten, skal du til enhver tid kunne dokumentere, at du har en diagnose, som kræver den specifikke forbudte behandling. Dette gælder uanset, om du på forhånd skal søge en TUE eller ej.

Dopinglisten fastsætter reglerne for, hvilke stoffer og metoder, der er forbudt i idrætten. Du kan søge på din medicin og se, om den er tilladt eller ej, i ADD’s app (kan downloades gratis i App Store og Google Play). 

Husk, at du er altid selv ansvarlig for at kende til antidopingreglerne!

Har du yderligere spørgsmål til medicinsk dispensation (TUE) kan du søge i FAQ eller kontakte TUE-ansvarlig Trine Skov Møgelvang på tsm@antidoping.dk eller telefon 43 26 25 26.