Prioriteret testgruppe og whereabouts

Udøvere i en prioriteret testgruppe skal oplyse såkaldte whereabouts om, hvor de kan lokaliseres til dopingkontrol. Alle prioriterede udøvere får direkte besked, hvis de er i prioriteret testgruppe.

Anti Doping Danmark udtager løbende eliteidrætsudøvere til prioriteret testgruppe. Den prioriterede testgruppe er i henhold til antidopingreglerne forpligtet til at indberette whereabouts – information om, hvor Anti Doping Danmark eller andre antidopingmyndigheder kan lokalisere dem til dopingkontrol.

 

Anti Doping Danmark vurderer i samarbejde med de nationale specialforbund de udøvere, der skal udtages til den prioriterede testgruppe på baggrund af en række kriterier. Eliteidrætsudøvere får direkte besked, hvis de er udtaget til Anti Doping Danmarks prioriterede testgruppe.

 

Whereabouts-forpligtelser for eliteidrætsudøvere i den prioriterede testgruppe fortsætter, indtil udøveren får skriftlig besked om, at denne ikke længere er en del af den prioriterede testgruppe.

 

Læs mere, hvis du er udøver i Anti Doping Danmarks prioriterede testgruppe

 

Er du prioriteret udøver i et internationalt forbund?

Hvis du er udtaget til en prioriteret testgruppe i et internationalt forbund, skal du følge specialforbundets retningslinjer for whereabouts.

 

Det internationale forbund kan have andre regler og retningslinjer end Anti Doping Danmark, ligesom det kan variere, hvor eliteidrætsudøvere skal indberette deres whereabouts.

 

Om Anti Doping Danmarks prioriterede testgruppe

Udøvere i Anti Doping Danmarks prioriterede testgruppe skal kunne lokaliseres til dopingkontrol uden for konkurrence og indberetter whereabouts.

 

Oversigten opdateres cirka en gang om året. Der kan ske mindre ændringer i løbet af året, hvis udøvere f.eks. stopper med at dyrke deres idrætsaktivitet på eliteplan.

 

Oversigten rummer alene Anti Doping Danmarks prioriterede udøvere. Der kan være danske eliteidrætsudøvere, som er i deres internationale specialforbunds prioriterede testgruppe og derfor ikke fremgår af Anti Doping Danmarks oversigt.

Anti Doping Danmarks prioriterede testgruppe

Se en oversigt over ADD's prioriterede testgruppe