Til lærere i grundskolen og på ungdomsuddannelser

Skal du undervise i antidoping, matchfixing, fairplay eller krop og træning, stiller ADD viden og undervisningsmateriale til rådighed.

Elever i grundskolen

Til elever i 4.-7. klasse har ADD i samarbejde med organisationer med Skole OL udarbejdet materialet ’Fairplay i idrætten’.

 

Besøg Skole OL's undervisningsplatform, hvor det er muligt at sammensætte et undervisningsforløb om bl.a. fairplay i idrætten

 

Til elever i 8.-10. klasse har ADD i samarbejde med Hjørring, Holbæk, Odense og Aalborg Kommuner udarbejdet undervisningsmaterialet ’Unge, krop, træning og doping’, der på tværs af forskellige fag sætter fokus på problematikker relateret til unges krop og træning samt risikoen for at bruge doping.

 

Hent undervisningsmaterialet ’Unge, krop, træning og doping’

 

Elever på ungdomsuddannelser

ADD har ikke nyt undervisningsmateriale specifikt målrettet elever på ungdomsuddannelser. ADD opfordrer til evt. at vælge relevante opgaver fra materialet ’Unge, krop, træning og doping’, som kunne være relevante.

 

ADD har tidligere udarbejdet undervisningsmaterialet ’Doping. Forfængelighed eller præstationstrang’ (2004), der er målrettet elever på ungdomsuddannelser. Materialet har nogle år på bagen, men der er fortsat eventuelle relevante opgaver i regi af ungdomsuddannelser.

 

Hent ’Doping. Forfængelighed eller præstationstrang’

 

Opgaveskrivning

Har du elever, som skal skrive opgave inden for områderne antidoping og matchfixing, kan de hente inspiration på undersiden ’Til elever’.

 

Her er links, hvor eleverne kan hente viden om antidoping og matchfixing, ligesom der er link til en spørgeformular, hvis de ikke finder svar på de spørgsmål, de skal svare på. ADD opfordrer til, at eleverne først forsøger at finde svar på hjemmesiden eller via andre kilder til viden, inden de sender deres spørgsmål til ADD.

 

Til orientering giver ADD af ressourcemæssige årsager ikke interviews til elever i grundskolen og på ungdomsuddannelser.

 

Ældre undervisningsmateriale

ADD har samlet gamle opgaver målrettet elever i såvel grundskolen som på ungdomsuddannelser i en pdf. Materialet er af ældre dato, men undervisere kan eventuelt hente inspiration til opgaver til eleverne.

 

Her er ligeledes opgaver målrettet undervisningsmaterialet ’Doping. Forfængelighed eller præstationstrang’.

 

Download opgaver om doping

Videomateriale

Som inspiration til undervisningsforløb linker ADD også til en række videoer, der på hver sin måde og med hvert sit fokus belyser antidopingområdet.

 

Kan du ikke se videoerne, er det fordi du ikke har tilladt cookies. For at se videoerne, der alle ligger på Youtube, skal du tillade cookies i din browser.

Se, hvordan en dopingkontrol foregår

Fairplay i idrætten

Bliv klogere på fairplay gennem samtaler og interview med skoleelever og eliteidrætsudøvere. Videoen er udarbejdet til Skole OL. 

Bigger than big

Se filmen ’Bigger than big’, der handler om udviklingen i bodybuilding.

Historien om Andreas Krieger

Se den korte dokumentar om den tidligere østtyske kuglestøder Andreas Krieger, der beretter om de tragiske konsekvenser for en idrætsudøver, der har været underlagt et statsligt dopingprogram. Programmet er udgivet af den amerikanske antidopingorganisation, USADA, og den tyske antidopingorganisation, NADA.

Tyler Hamilton om doping

Se den tidligere cykelrytter Tyler Hamilton fortælle om sin tid med dopingbrug. Drug Free Sport New Zealand har produceret de tre videoer.

#RenTræning #RenStyrke