Til elever på skoler og ungdomsuddannelser

Skal du skrive opgave eller gennemføre et projekt om doping eller matchfixing kan du hente hjælp til viden her på siden.

Mange grundlæggende informationer om doping og matchfixing kan du finde i ADD’s ’FAQ – ofte stillede spørgsmål’. Under de forskellige kategorier finder du svar på de mest almindelige spørgsmål inden for antidoping og matchfixing.

 

Du kan også finde viden om de mest kendte dopingstoffer på siden ’Dopingstoffer og -metoder’.

 

Find desuden ADD’s udgivelser og aktuelle kampagner under ’Udgivelser’.

 

Kan du ikke finde svar på dine spørgsmål på ADD’s hjemmeside, kan du stille dit spørgsmål i ADD’s spørgeformular ’Spørg ADD’.

 

Interview

Anti Doping Danmark giver ikke interviews til skole- og gymnasieelever.

 

ADD får rigtig mange henvendelser fra elever på skoler og ungdomsuddannelser, der gerne vil lave interviews. Det vil være en helt umulig opgave at imødekomme alle, og derfor er det ikke muligt at få et interview med ADD.

 

Andre ressourcer

Der er også mulighed for at orientere sig på andre hjemmesider, som omhandler eller har viden om antidoping og matchfixing

 

  • WADA: Det internationale antidopingagentur (World Anti-Doping Agency). Siden er på engelsk.
  • Danmarks Idrætsforbund: Information om Danmarks Idrætsforbunds indsats på bl.a. antidoping- og matchfixingområdet.

Ren vinder – basal viden om antidoping

Ved at gennemføre ADD’s e-læringsprogram ’Ren vinder’ kan du få en grundlæggende viden om antidopingreglerne.

Programmet består af syv moduler, som hver varer 3-4 minutter at gennemføre. Du kan tage ét modul ad gangen eller gennemføre hele programmet på én gang.

 

Prøv 'Ren vinder'

Videomateriale

Se, hvordan en dopingkontrol foregår

Fairplay i idrætten

Bliv klogere på fairplay gennem samtaler og interview med skoleelever og eliteidrætsudøvere. Videoen er udarbejdet til Skole OL. 

Bigger than big - udviklingen i bodybuiling

Historien om Andreas Krieger

Se den korte dokumentar om den tidligere østtyske kuglestøder Andreas Krieger, der beretter om de tragiske konsekvenser for en idrætsudøver, der har været underlagt et statsligt dopingprogram. Programmet er udgivet af den amerikanske antidopingorganisation, USADA, og den tyske antidopingorganisation, NADA.

Tyler Hamilton om doping

Se den tidligere cykelrytter Tyler Hamilton fortælle om sin tid med dopingbrug. Drug Free Sport New Zealand har produceret de tre videoer.

#RenTræning #RenStyrke