Information for sundhedspersonale

Dette afsnit er målrettet personale i sundhedssektoren, som kan møde patienter, der har brug for medicin, eller patienter, som bruger doping.

Eliteidrætsudøvere med medicinbehov

Behandler du eliteidrætsudøvere, skal du være opmærksom på, at der kan være særlige typer af medicin og behandlingsmetoder, som er forbudte i henhold til dopinglisten.

 

I udgivelsen ’Vejledning til læger og sundhedspersonale om antidoping og behandling af eliteidrætsudøvere’ kan du finde information om, hvordan du kan behandle patienten, uden at det går ud over eliteidrætskarrieren.

Vejledning til læger og sundhedspersonale
Vejledning til læger og sundhedspersonale

Om antidoping og behandling af idrætsudøvere

Ønsker du at undersøge, om specifikke præparater er på dopinglisten, kan du bruge Anti Doping Danmarks medicinsøgning og finde svar på, om præparatet er forbudt i henhold til dopinglisten.

 

Søg på præparatnavnet:

Har du patienter, som doper sig?

Der er ikke noget målrettet behandlingstilbud til dopingbrugere i Danmark. Har du patienter, som har bivirkninger, skal de henvises til det medicinske speciale, som håndterer den specifikke bivirkning.

 

Har du spørgsmål vedrørende håndtering af dopingbrugere, er du velkommen til at kontakte ADD på mail kontakt@antidoping.dk eller telefon +45 43 26 25 50. ADD har desuden en læge tilknyttet, som har erfaring med rådgivning i forhold til dopingbrugere, som du kan tale med.

Kontakt

Kontakt ADD på telefon +45 43 26 25 50 eller e-mail kontakt@antidoping.dk