Information for fitnesscentre

Dette afsnit er målrettet ejere eller centerledere i fitnesscentre.

På fitnessområdet skelner Anti Doping Danmark (ADD) mellem foreningsbaserede centre og kommercielle centre.

 

Foreningscentre, der er medlem af Danmarks Idrætsforbund, DGI eller Dansk Firmaidrætsforbund, har automatisk en samarbejdsaftale med ADD.

 

For kommercielle fitnesscentre er det frivilligt, om de ønsker en samarbejdsaftale med ADD. Pt. har i omegnen af 50 % af de kommercielle centre en samarbejdsaftale, og centrene dækker i omegnen af 80 % af medlemmerne i de kommercielle centre.

 

En samarbejdsaftale med ADD indeholder bl.a. rådgivning, besøg af ADD’s fitnesskonsulenter og eventuel dopingkontrol.

 

Læs mere samarbejdsaftaler med ADD og indsatsen mod fitnessdoping

 

Lovgivningen

Det er lovpligtigt for de kommercielle fitnesscentre at skilte med de officielle skilte, der viser, om centret har en samarbejdsaftale med ADD eller ej. Skiltet er et klistermærke, som skal hænge synligt i indgangspartiet på centret. Klistermærket kan rekvireres gratis på kontakt@antidoping.dk.

 

Læs mere om lovgivningen på antidopingområdet for fitnesscentre

 

Indberet din viden

Har du mistanke om eller kendskab til brug eller distribution af dopingstoffer, kan du indberette viden til ADD’s hotline.

 

Det er muligt at indberette via en onlineformular, via appen Stop Doping eller på telefon +45 70 60 60 94. Det er muligt at være anonym.

 

Rådgivning

Fitnesscentre, som har en samarbejdsaftale med ADD, kan altid kontakte ADD’s koordinator på fitnessområdet, Gitte Knudsgaard for rådgivning og indberetning.

 

Har du generelle spørgsmål inden for antidopingområdet kan du også bruge ADD’s spørgeformular på ’Spørg ADD’, ligesom du kan kontakte ADD på rådgivningstelefonen. Rådgivningstelefonen har telefonnummer +45 70 25 71 12 og er åben på alle hverdage kl. 9.00-11.30.

 

Er du dopingbruger eller pårørende til en dopingbruger, kan du læse mere på siden ’For dopingbrugere og pårørende til dopingbrugere’.

Kontakt

Ansvarlig for planlægning af kontrol, forebyggelses- og dialogbesøg i motions- og fitnesscentre. Sagsbehandling af dopingsager i de kommercielle motions- og fitnesscentre.