Til elever på ungdomsuddannelser

Find svar på dit spørgsmål på vores FAQ (oftest stillede spørgsmål)

Brug Søgefunktionen øverst på siden!Interviews - Anti Doping Danmark får rigtig mange henvendelser fra elever på ungdomsuddannelser der gerne vil lave interviews. Det vil være en helt umulig opgave for os at imødekomme alle, og derfor er det ikke muligt at få et interview med os.

Projektopgave - Til dig der arbejder med doping i forbindelse med projektopgave, rapporter eller lignende, vil det være en god idé at orientere dig på vores hjemmeside. Du finder svar på mange af dine spørgsmål, hvis du søger lidt på siden.Det kan også være en god idé at orientere dig på andre relevante hjemmesider. For eksempel:

  • www.wada-ama.org - der er WADA’s hjemmeside. WADA (World Anti Doping Agency) er den internationale antidopingorganisation.
  • www.renvinder.dk - der er et gratis online antidopingkursus, hvor du kan lære mere om hvordan en dopingkontrol foregår, mulige skader på kroppen ved brug af doping og meget andet. Programmet består af 7 moduler, der hver varer 3-4 minutter. Du kan tage modulerne et af gangen, når det passer dig. Ren Vinder er udviklet til alle mobile enheder samt PC og Mac.
  • www.antidoping.dk/sitetools/downloadcenter/publikationer - Anti Doping Danmark tilbyder en række publikationer, hæfter og foldere som du frit kan downloade til brug for din opgave/rapport.
  • www.dif.dk/da/ol_elite/doping-s-og-s-matchfixing/doping - der er Danmarks Idrætsforbunds side om antidopingarbejdet i DIF regi
  • www.dif.dk/da/forbund - der er Danmarks Idrætsforbunds oversigt over de forskellige idrætter/specialforbund. Her kan du finde link til Specialforbundenes hjemmesider, hvis du har behov for at vide, hvordan de forskellige idrætter arbejder med antidoping i hverdagen.
  • http://www.doping.chuv.ch/en/lad_home.htm - der er det schweiziske laboratorium for Doping Analyser, LAD's, hjemmeside om metoder samt udstyr og teknologier til analyse af dopingprøver. OBS! Siden er på engelsk.
  • http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed - der er en database, hvor stort set alle verdens sundhedsfaglige videnskabelige artikler samles (typisk engelsksprogede). Adgang til hele artikler koster som regel penge, men skoler og biblioteker vil gennem Forskningsnettet, kunne bestille de videnskabelige artikler hjem for dig. Artikler fra PubMed er som udgangspunkt troværdige kilder. Faglitteratur, fx lægevidenskabelige tekster om dopingstoffer, er ofte skrevet i et svært sprog med masser af fagudtryk. Derfor er det en god ide at alliere sig med en, der har erfaring med at læse medicinsk faglitteratur.
  • https://scholar.google.dk/ - der er Google’s søgemaskine til faglitteratur. På siden linkes direkte til journalen/tidsskriftets hjemmeside, hvor det koster penge at læse artiklen. OBS! Google Scholar stiller ikke krav om videnskabelig kvalitet.
  • http://da.wikipedia.org/wiki/Forside - der er et opslagsværk, som kan være et godt sted at starte, når du har brug for at få viden og overblik over et emne.
  • http://www.netdoktor.dk/  - der er en dansk hjemmeside om sundhed, sygdomme og medicin. Indholdet skrives af læger og forskellige eksperter. På siden findes flere relevante indlæg om doping.

Har du ikke kunnet finde svar på dit spørgsmål her på siden, er du velkommen til at stille dit spørgsmål til vores skolepanelGod fornøjelse!