Til eleven i folkeskolen

Find svar på dit spørgsmål på vores FAQ (oftest stillede spørgsmål)
Brug søgefunktion øverst på siden

Interviews - Anti Doping Danmark får rigtig mange henvendelser fra skoleelever, der gerne vil lave interviews. Det vil være en helt umulig opgave for os at imødekomme alle, og derfor er det ikke muligt at få et interview med os.

Skoleopgave – Hvis du skal skrive opgave om doping eller har spørgsmål om doping, vil det være en god idé at kigge grundigt på vores hjemmeside. Du kan finde svar på mange af dine spørgsmål, hvis du søger lidt på siden.

Det kan også være en god idé at kigge på andre relevante hjemmesider. For eksempel:

  • www.wada-ama.org - der er WADA’s hjemmeside. WADA er den internationale antidopingorganisation. OBS! Siden er på engelsk.
  • http://www.renvinder.dk/ - der er et gratis online antidopingkursus, hvor du kan lære mere om hvordan en dopingkontrol foregår, mulige skader på kroppen ved brug af doping og meget andet. Programmet består af 7 moduler, der hver varer 3-4 minutter. Du kan tage modulerne et af gangen, når det passer dig. Ren Vinder er udviklet til alle mobile enheder samt PC og Mac. 
  • http://www.antidoping.dk/sitetools/downloadcenter/publikationer - Anti Doping Danmark tilbyder en række publikationer, hæfter og foldere, som du gratis kan downloade og bruge til din opgave.
  • http://www.dif.dk/da/ol_elite/doping-s-og-s-matchfixing/doping - der er Danmarks Idrætsforbunds side om antidopingarbejdet i DIF.
  • http://www.dif.dk/da/forbund - der er Danmarks Idrætsforbunds oversigt over de forskellige idrætter/specialforbund. Her kan du finde link til Specialforbundenes hjemmesider, hvis du har brug for at vide, hvordan de forskellige idrætter arbejder med antidoping i hverdagen.
  • http://www.doping.chuv.ch/en/lad_home.htm - der er det schweiziske laboratorium for Doping Analyser, LAD's, hjemmeside om metoder samt udstyr og teknologier til analyse af dopingprøver. OBS! Siden er på engelsk.
  • http://da.wikipedia.org/wiki/Forside - der er et opslagsværk, som kan være et godt sted at starte, når du har brug for at få viden og overblik over et emne.
  • http://www.netdoktor.dk/  - der er en dansk hjemmeside om sundhed, sygdomme og medicin. Indholdet skrives af læger og forskellige eksperter. På siden findes flere relevante indlæg om doping.

Har du ikke kunnet finde svar på dit spørgsmål her på siden, er du velkommen til at stille dit spørgsmål til vores skolepanel

God fornøjelse!