Information til konkurrenceudøvere

Dette afsnit er målrettet idrætsaktive, der dyrker konkurrenceidræt i den organiserede idræt (f.eks. under specialforbund eller under Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Firmaidrætsforbund) med særligt fokus på eliteidrætsudøvere.

Udøverguiden
For eliteidrætsudøvere har ADD udarbejdet en udøverguide, der vejleder eliteidrætsudøvere om antidopingreglerne.

Download ’Udøverguiden’

Er du udtaget til en prioriteret testgruppe, kan du læse mere her

Ren vinder
ADD har udarbejdet e-læringsprogrammet ’Ren vinder’. Programmet består af syv moduler, der hver varer 3-4 minutter og består af video, faktatekster og opgaver. Alle emnerne relaterer sig til antidopingviden, der er god og relevant at have som eliteidrætsudøver.

Modulerne kan gennemføres samlet, eller du kan tage ét ad gangen. Efter hvert færddiggjort modul, kan du få tilsendt en mail med læringspunkterne fra modulet, og når alle moduler er gennemført, får du tilsendt et diplom på mail.

Programmet kan tilgås fra mobil, tablet og computer.

Prøv programmet ’Ren vinder’

Medicin
Er du konkurrenceidrætsudøver og tager medicin, skal du være opmærksom på risikoen for at indtage forbudte dopingstoffer.

Tager du medicin, kan du undersøge, om din medicin er tilladt eller ej på ADD’s medicinsøgning

Er din medicin ikke tilladt, kan du søge medicinsk dispensation (TUE). Hvorvidt du skal søge dispensation er afgjort af bl.a. din idræt, dit niveau og alder.

Læs mere om, hvorvidt du skal søge medicinsk dispensation

Kosttilskud
Vær opmærksom på, at kosttilskud kan indeholde forbudte dopingstoffer. Ligeledes indeholder nogle kosttilskud forurening med forbudte stoffer, som ikke fremgår af varedeklarationern.

Som udøver står du altid til ansvar for de stoffer, du har i kroppen.

Du kan reducere risikoen for at indtage forbudte kosttilskud ved at undersøge varedeklarationen grundigt og ved at købe kosttilskud, der er underlagt kvalitets- og certificeringsprogrammer.

Læs mere om kosttilskud

Kender du til brug eller salg af doping?
Har du viden eller mistanke om brug eller distribution af dopingstoffer, kan du altid benytte ADD’s hotline til at give din viden videre.

Det er muligt at være anonym, og du kan indberette via både en onlineformular, appen Stop Doping eller på telefon 70 60 60 94.

Dopingkontrol
Hvis du bliver udtaget til dopingkontrol, er du som udøver forpligtet til at gennemføre kontrol med urin- og/eller blodprøve.

Læs mere om, hvordan dopingkontrol foregår