Danmark bør have en folkesundhedslov

Anti Doping Danmark er medunderskriver på en appel til regeringen og Folketingets medlemmer om at vedtage en folkesundhedslov, der kan sikre et sundere, mere lige og bæredygtigt Danmark.

05.11.2020

 

Sundhedsminister Magnus Heunicke og Folketingets medlemmer har den 5. november 2020 modtaget et brev fra 57 organisationer, der på forskellig vis arbejder med sundhed. Brevet opfordrer til, at Danmark får en folkesundhedslov.

 

ADD er medunderskriver på brevet, og ønsket fra organisationerne er at gøre opmærksom på at udligne ulighed i sundhed. Blandt andet ved at vi som samfund øger forebyggelsesindsatsen, så færre har behov for behandling.

 

”Det er tydeligt i vores arbejde, at vores nuværende system ikke er gearet til at rumme de mennesker, som falder uden for de gængse kasser og behandlingsplaner i sundhedssystemet. Samlet set bidrager det til en skævvridning i folkesundheden,” direktør Michael Ask, Anti Doping Danmark.

 

Konkret oplever ADD f.eks., at misbrugere af anabole steroider har svært ved at finde deres plads i sundhedssystemet, når de har behov for hjælp:

 

”Når de kommer og ønsker hjælp, lander dem med flere forskellige bivirkninger ofte mellem forskellige stole i sundhedsvæsnet. Det være sig f.eks. mellem det regionale system, som har kompetencerne til at tage hånd om deres forskellige fysiske symptomer, og det kommunale system, som har kompetencerne til at håndtere afhængigheden og misbruget,” siger Michael Ask.

 

Læs hele brevet til regeringen og medlemmerne af Folketinget

Yderligere information