Love og regler

Områderne for antidoping og matchfixing i Danmark reguleres af både lovgivning og reglementer.

På siden kan du finde information om lovgivning og reglementer gældende for antidoping- og matchfixingområdet i Danmark samt for Anti Doping Danmarks virke. 

 

Lovgivning

’Lov om fremme af integritet i idrætten’, den gældende ’Bekendtgørelse om fremme af integritet i idrætten’ samt ’Lov om forbud mod visse dopingmidler’ udgør den nationale lovgivning for Anti Doping Danmarks virke for de to områder.

 

Læs mere om lovgivningen på antidopingområdet

 

Internationale regler for antidoping

De internationale antidopingregler er fastsat af Det Internationale Antidopingagentur, WADA.

 

Læs om de internationale regelsæt for antidoping

 

Nationale regler for antidoping

WADA’s regler er nationalt implementeret i 'De nationale antidopingregler’, som gælder for elite- og konkurrenceidrætsudøvere under Danmarks Idrætsforbunds specialforbund.

 

’Dopingreglementet for motionsidræt’ gælder for motionister under Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Firmaidræt.

 

For medlemmer af fitnesscentre, som samarbejder med Anti Doping Danmark, er dopingstoffer i henhold til ’Lov mod forbud om visse dopingmidler’ forbudt.

 

Læs om de nationale regelsæt for antidoping

 

Matchfixingregler

Danmarks Idrætsforbunds regler for matchfixing er gældende for alle idrætsaktive under organisationens specialforbund. Dansk Boldspil-Union har udvidet Danmarks Idrætsforbunds regler for matchfixing med en række supplementer til paragrafferne gældende for fodboldspillere under Dansk Boldspil-Union.

 

Læs om reglerne mod matchfixing

Juridisk kontakt