ADD-direktør bliver præsident for iNADO

02.04.19
Bestyrelsen i sammenslutningen for nationale antidopingorganisationer, iNADO, har udpeget direktør Michael Ask fra Anti Doping Danmark som præsident for organisationen.

Da sammenslutningen for nationale antidopingorganisationer, iNADO, den 11. marts holdt generalforsamling og valgte ny bestyrelse, blev Anti Doping Danmarks direktør, Michael Ask, ved konstitueringen af bestyrelsen valgt som organisationens nye præsident.

”Jeg er glad for, at de øvrige iNADO-medlemmer af bestyrelsen ser mig som den rette til at repræsentere de nationale antidopingorganisationer i det internationale antidopingarbejde, som i disse år er i betydelig udvikling,” siger Michael Ask, direktør i Anti Doping Danmark og præsident for iNADO.

Anti Doping Danmarks formand, Leif Mikkelsen, ser valget som en anerkendelse af det danske antidopingarbejde:

”Jeg synes, at valget afspejler en respekt for den antidopingindsats, Anti Doping Danmark leverer, og håber, at valget er udtryk for et ønske om, at nogle af de danske værdier om f.eks. uafhængighed og gennemsigtighed i forvaltningen af antidopingarbejdet bliver prioriteret i de kommende års indsats,” siger Leif Mikkelsen.

Valget til præsident falder på et tidspunkt, hvor det internationale antidopingarbejde fortsat er i vælten, og der er udsigt til reformer i den kommende tid. Dette kommer selvfølgelig også til at præge de nationale antidopingorganisationer.

”Der er ingen tvivl om, at der er stor forskel på, hvor langt de enkelte landes antidopingorganisationer er i udviklingen af deres antidopingarbejde. Det er centralt for mig, at der kommer målrettet fokus på at understøtte især de nationale antidopingorganisationer i lande, som ikke har været med lige så længe som f.eks. Danmark, eller som mangler ressourcer til at udvikle deres indsats,” siger Michael Ask.

Valget til iNADO-præsident fandt sted på iNADO’s generalforsamling den 11. marts 2019 i Lausanne. Michael Ask blev i 2017 valgt til bestyrelsen i iNADO og han er med konstitueringen valgt som præsident det næste år.