Spil til stregen: Bedre spillekultur i eliteidrætten

En spillepolitik med retningslinjer for gambling skal gøre det lettere for aktive i eliteidrætten at agere på spillemarkedet og undgå faldgruber som ludomani og risiko for matchfixing.

Gambling og pengespil på sportskampe er langt mere udbredt blandt eliteidrætsudøvere end i den brede befolkning. Med dette følger en øget risiko for at udvikle spilafhængighed og eventuel spillegæld, der potentielt kan føre til sårbarhed over for at blive involveret i matchfixing.

Dette er hverken i idrætten eller eliteudøvernes interesse, og derfor har Center for Ludomani, Danmarks Idrætsforbund, Team Danmark og Anti Doping Danmark samt en række specialforbund i samarbejde udarbejdet en spillepolitik, der udstikker retningslinjer for balanceret spilleadfærd og gambling i eliteidrætten.

Spillepolitikken oplister retningslinjer og initiativer, der kan være med til at fremme en fornuftig gamblingadfærd i eliteidrætten.

Spillepolitikken lægger op til et ansvar hos såvel udøverne, som trænere og klubber, når det angår gambling og pengespil på sport.

Blandt de konkrete retningslinjer er:

  • Klubber bør minimere pengespil i forbindelse med træning, lejre mv. for at mindske risikoen og presset, der kan opstå i gruppekulturen.
  • Trænere må ikke opfordre til pengespil
  • Udøvere må ikke spille pengespil i forbindelse med konkurrencer – f.eks. i forbindelse med transport til konkurrence eller i pauser mellem konkurrencer. 

Udarbejdelsen af en spillepolitik for eliteidrætten er et led i Center for Ludomanis kampagne ’Spil til stregen’, der sætter fokus på pengespil og gambling på sport i eliteidrætten.

Sæt spil på dagsordenen

At skabe opmærksomhed på problemstillingerne, der opstår som følge af udbredt pengespil og gambling på sport er centralt for kampagnen.

Derfor har Center for Ludomani på hjemmesiden www.sportogpengespil.dk udarbejdet en værktøjskasse med redskaber til at sætte pengespil, ludomani og matchfixing på dagsordenen i eliteidrætten.

Her finder man materiale til bl.a. klubber, forældre og skoler, der kan åbne for at diskutere og arbejde med emnet pengespil og gambling på sport.

På Spil til stregens Facebook-side kan du løbende få opdateringer om kampagnen

Læs mere om Spil til Stregen

Hent inspiration til at sætte pengespil og gambling på sportpå dagsordenen