Stop Doping: Sig noget, hvis du ser noget!

Anti Doping Danmark lancerer en Stop Doping-kampagne, der gør opmærksom på muligheden for at videregive kendskab til doping i idrætsmiljøerne.

Tilbud fra en træner om et præparat, der kan øge muskelstyrken, tip om muligheden for et meget effektivt kosttilskud fra holdkammeraten eller måske en lidt for stor forbedring på kort tid hos en anden udøver.

Eksemplerne på kendskab til eller mistanke om doping i idrætsmiljøerne kan være mange. Med kampagnen ’Stop Doping: Sig noget, hvis du ser noget!’ ønsker Anti Doping Danmark at gøre alle i idrætsmiljøerne opmærksomme på, hvordan de kan videreformidle deres viden eller mistanke.

”Alle skal vide, at de kan viderebringe kendskab til eller mistanke om brug eller distribution af doping til os via stopdoping.dk. Vi har ressourcerne til at håndtere de oplysninger, vurdere informationerne og handle på dem, hvis det er nødvendigt. Uanset hvor meget, man ved, kan det have relevans, og den enkelte i idrætten behøver ikke stå med ansvaret,” siger direktør Michael Ask, Anti Doping Danmark.

Anti Doping Danmark lancerer kampagnen med hjælp fra Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund for at nå ud til en bred målgruppe i dansk idræt.

Anti Doping Danmark er også i dialog og samarbejde med elitesportsudøvernes fagforening, Danske Elitesportsudøveres Forening, for at udvikle politikker og kampagner til bekæmpelse af doping.
 
”Det er vigtigt, at alle ude i idrætsmiljøerne fra elitesportsudøvere til idrætsledere ved, at de trygt kan videregive deres viden til Anti Doping Danmark – også anonymt, hvis de har behov for det. Man behøver ikke stå alene med sin viden eller mistanke,” siger formand for Danske Elitesportsudøveres Forening, Mark O. Madsen.

Giv dine informationer videre via hjemmesiden www.stopdoping.dk, appen ’Stop Doping’ eller på telefon 70 60 60 94. 

Om Stop DopingStop Doping
Du kan indberette viden om brug eller distribution af doping i idrætten på www.stopdoping.dk, via appen ’Stop Doping’ eller på telefon 70 60 60 94.

Det er muligt at indberette anonymt.

Anti Doping Danmark håndterer derefter indberetningen ved at bekræfte informationerne, vurdere dem og herefter igangsætte en eventuel relevant handling.

Alle udøvere får i forbindelse med dopingkontrol de næste måneder et visitkort med kampagneinformationerne.

Yderligere informationer
Kommunikationskonsulent Ditte Toft, Anti Doping Danmark, telefon 22 91 82 72
Presse- og kommunikationschef Magnus Hviid, Danske Elitesportsudøveres Forening, telefon 28 72 63 85