Medicinsøg i udlandet

Idrætsudøvere, der har behov for at købe medicin i udlandet, skal altid undersøge, i det respektive land, om medicinen indeholder stoffer, der er på Dopinglisten.

Medicin, som købes i udlandet, kan fx have samme produktnavn som medicin købt i Danmark, men indholdsstofferne kan være forskellige. Det betyder, at du kan risikere at medicin, som er købt i udlandet indeholder stoffer, der er på Dopinglisten.

Online medicinsøg i udlandet
Flere og flere lande har implementeret online medicinsøgning, som du kan bruge, når du køber medicin i udlandet.

The Global Drug Reference Online (Global DRO) - Storbritannien, Canada, USA og Japan
Idrætsudøvere kan søge på Global DRO for specifik information om produkter, der markedsføres i Storbritannien, Canada, USA og Japan. Oplysninger om status på specifikke medicinske produkter baseres på den aktuelle World Anti-Doping Agency (WADA) Dopingliste.

Global DRO  

The Global Drug Reference Online (Global DRO) – andre lande
Via Global DRO kan du også finde andre landes medicinsøg. I kategorien ”Other” finder du links til online medicinsøgning i fx Australien, Brasilien, Hongkong, Singapore, flere europæiske lande mv.

Global DRO (Other) 

Husk at du IKKE kan tjekke naturmedicin og kosttilskud via medicinsøg. Og husk det altid er dig selv, der har ansvaret for at vide, hvad der er doping, og hvad der udgør overtrædelse af gældende regler.


WADA Prohibited List – tjek indholdsstoffer

Via WADA’s App til iPhone kan du tjekke om indholdsstofferne i din medicin er på Dopinglisten. Udover at angive hvad der er forbudt i og uden for konkurrence, er det også muligt at se om bestemte stoffer er forbudt i visse sportsgrene. Listen og App’en opdateres årligt. App’en er gratis

WADA Prohibited List

Anti Doping Danmark kan ikke påtage sig ansvaret for oplysninger på tjenester, som udbydes af andre nationer. Læs derfor altid vilkår og betingelser for den enkelte tjeneste grundigt.