- Søren Voss
- Efterretningskonsulent
- +45 72 240 240
- +45 29 10 48 87
- svo@antidoping.dk
Ansvarlig for efterretning og efterforskning inden for antidoping og bekæmpelse af matchfixing.
Håndterer henvendelser og sagsbehandling i EliteSupport.
For at eliteatleter har bedst mulighed for at fokusere på deres sport, er det vigtigt at skabe trygge, fair og sunde idræts- og træningsmiljøer.
EliteSupport er Team Danmark-eliteatleter, deres støttepersonale eller andres mulighed for at henvende sig vedrørende uacceptabel adfærd i Team Danmark eliteidrætsmiljøer. Det er muligt at henvende sig på egne vegne, men også med oplevelser af uacceptabel adfærd over for andre og generel uacceptabel adfærd i eliteidrætsmiljøerne.
Send en sikker sms med din viden eller oplysninger til +45 52 51 30 20.
Ring til +45 72 240 240 tast 6. EliteSupport telefontid er mandag og fredag kl. 9.30-11.30 og onsdag kl. 17.00-19.00.
Send mail til EliteSupport
Din indberetning er som udgangspunkt anonym, når du henvender dig skriftligt, med mindre du angiver oplysninger om dig selv i indberetningen. Hvis ikke anonymitet er en forudsætning for din indberetning, opfordrer EliteSupport til, at du oplyser dit navn i indberetningen.
Alle henvendelser bliver behandlet fortroligt af EliteSupports sagsbehandlere.
Anti Doping Danmark håndterer indberetninger og sagsbehandling for EliteSupport på vegne af Team Danmark. Team Danmarks bestyrelse afgør sager under EliteSupport.
EliteSupport favner bredt emnet uacceptabel adfærd, og refererer som udgangspunkt til Etisk Kodeks for Dansk Konkurrenceidræt.
Er du i tvivl, om din henvendelse er favnet af EliteSupport, så tag gerne kontakt, og brug EliteSupports vejledning til at vurdere din oplevelse.
Alle henvendelser starter med dialog om indholdet i den konkrete henvendelse. Er henvendelsen ikke omfattet af EliteSupport, hjælper EliteSupport med at henvise til en eventuel anden relevant instans, hvis det er muligt.
Uacceptabel adfærd dækker over en række handlinger, der på den ene eller anden måde overskrider Etisk kodeks for dansk konkurrenceidræt eller andre relevante regler og retningslinjer, og som kan stå i vejen for fairplay, respekt og ordentlig opførsel i eliteidrætten.
Eksempler på uacceptabel adfærd i regi af EliteSupport kan være:
Oplever du eller mistænker uacceptabel adfærd over for dig selv eller andre i dit eliteidrætsmiljø, kan du kontakte EliteSupport. Trænere, støttepersonale, pårørende til eliteatleter og andre med oplevelser i eliteidrætsmiljøet, der er omfattet af EliteSupport, kan henvende sig.
Det er vigtigt at sige fra over for uacceptabel adfærd i eliteidrætsmiljøet.
Vær opmærksom på, at systemet ikke må benyttes til bevidst falske anklager mod personer, og der må ikke indberettes bevidst usande oplysninger.
Første skridt er dialog om henvendelsen. EliteSupports sagsbehandlere vil spørge ind med henblik på at vurdere, om henvendelsen falder ind under EliteSupports område, så der er mulighed for at arbejde videre med henvendelsen. Er der ikke mulighed for at arbejde videre med henvendelsen, fordi den f.eks. ikke er favnet af Etisk kodeks for dansk konkurrenceidræt, fordi de involverede ikke falder inden for EliteSupports funktion eller fordi henvendelsen ikke er foregået i Team Danmark regi, vil sagsbehandlerne henvise til andre relevante instanser om muligt.
Er der basis for at se nærmere på henvendelsen inden for EliteSupports regi, fortsætter sagsbehandlerne det videre arbejde med henvendelsen. Her er dialogen med personen, som har rettet henvendelse, en integreret del, og der er løbende dialog om, hvordan denne kan og ønsker at blive inddraget.
Der bliver ikke automatisk oprettet en sag, så snart du henvender dig til EliteSupport. Er du i tvivl, om noget du har oplevet – over for dig selv eller over for andre – er noget, som EliteSupport bør kende til, kan du altid uforpligtende henvende dig. Første skridt er dialog fra EliteSupports side.
Kan en kultur, hændelser eller andet, som ligger i gråzonen standses, er det til gavn for den enkelte eliteatlet og eliteidrætsmiljøet. Derfor opfordrer EliteSupport til, at du henvender dig, hvis du er i tvivl. Så kan EliteSupport bistå med vurdering og vejledning.
Alle skriftlige henvendelser, inkl. sms, er som udgangspunkt anonyme, når du henvender dig til EliteSupport, medmindre du selv oplyser dit navn og/eller andre oplysninger om dig selv. EliteSupport opfordrer til, at du oplyser, hvem du er, hvis det er muligt.
Ringer du til EliteSupport kan du godt undlade at oplyse dit navn mv., men dit telefonnummer vil være muligt at se for EliteSupport.
Alle henvendelser håndteres fortroligt fra EliteSupports side.
Anti Doping Danmark varetager henvendelser og sagsbehandling for EliteSupport. Det er derfor to udvalgte medarbejdere hos Anti Doping Danmark, som tager mod henvendelser til EliteSupport. De er erfarne i at håndtere fortrolige henvendelser og følsomme oplysninger af forskellig karakter. Deres vigtigste opgave ved din første henvendelse er at lytte og blive klogere på den viden, du bringer til EliteSupport.
Team Danmark er ansvarlig for EliteSupport, men for at sikre en større uafhængighed af eliteidrætsmiljøerne for dem, der henvender sig, varetager Anti Doping Danmark henvendelser og sagsbehandling, da Anti Doping Danmark med sin myndighedsstatus har et setup, som er vant til at håndtere den type af henvendelser.
Første kontakt med EliteSupport – uanset om det er telefonisk eller skriftligt – er en dialog om henvendelsens indhold. Herefter vurderer EliteSupport, om henvendelsen falder under EliteSupports jurisdiktion. Hvis den gør, er der basis for at indlede en undersøgelse. Nogle gange er der behov for et egentligt møde for at endeligt afklare om henvendelsen falder ind under EliteSupport.
Hvis sagen falder under EliteSupport, er det under sagsbehandlingen EliteSupports opgave at afdække så mange relevante aspekter af sagen som muligt med henblik på at finde ud af, hvad der er sket. Det kan ske ved interviews med relevante involverede, indhentning af mulig dokumentation mv.
Hvad der er relevante aspekter af sagen bliver vurderet og som udgangspunkt holdt op mod Etisk kodeks for dansk konkurrenceidræt.
Når så mange relevante aspekter af sagen som muligt er afdækket, samler EliteSupports sagsbehandlere de relevante oplysninger i en samlet rapport, som bliver sendt til Team Danmarks bestyrelse til behandling.
Undervejs i et forløb om uacceptabel adfærd under EliteSupport holder EliteSupports ansvarlige løbende kontakt og dialog. Når EliteSupport overdrager en eventuel sag til beslutning i Team Danmarks bestyrelse, giver EliteSupport ansvaret for kontakt og dialog med indberetteren videre til Team Danmark.
Alle kan som udgangspunkt henvende sig til EliteSupport. Men de involverede i sagen skal være tilknyttet et Team Danmark eliteidrætsmiljø, Dette kan f.eks. være atleter, trænere, pårørende og andre støttefunktioner, ligesom henvendelsens indhold skal være favnet af Etisk kodeks for dansk konkurrenceidræt.
Er du i tvivl, om noget du har oplevet – over for dig selv eller over for andre – er noget, som EliteSupport bør kende til, kan du altid uforpligtende henvende dig. Første skridt er dialog fra EliteSupports side.
Ansvarlig for efterretning og efterforskning inden for antidoping og bekæmpelse af matchfixing.
Håndterer henvendelser og sagsbehandling i EliteSupport.
Ansvarlig for sagsbehandling og indbringelse af dopingsager samt andre juridiske spørgsmål.
Håndterer henvendelser og sagsbehandling i EliteSupport