- Gitte Knudsgaard
- Fitnesskoordinator
- +45 72 240 240
- +45 25 26 80 58
- gik@antidoping.dk
Ansvarlig for planlægning og koordinering af besøg i fitnesscentre. Sagsbehandling af dopingsager i de kommercielle fitnesscentre.
Forebyggelse af fitnessdoping er kernen i Anti Doping Danmarks indsats i landets trænings- og fitnesscentre.
Er du frivillig eller ansat i et trænings- eller fitnesscenter, der samarbejder eller ønsker at samarbejde med Anti Doping Danmark om at skabe et dopingfrit og sundt træningsmiljø, kan du læse mere om samarbejdet og indsatserne herunder.
Du er også velkommen til at kontakte Anti Doping Danmark med spørgsmål og uforpligtende dialog om forebyggelse af doping og samarbejde.
Med en samarbejdsaftale får trænings- og fitnesscentret:
Anti Doping Danmark har to typer af samarbejdsaftale for kommercielle trænings- og fitnesscentre. De overordnede forventninger til centrer der indgår begge typer af samarbejdsaftaler fremgår af ” Hvad kan og bør trænings- og fitnesscentre gøre for at understøtte samarbejdet?”:
Aftalen er relevant for kommercielle trænings- og fitnesscentre med aktiviteter af lav risiko for doping. Anti Doping Danmark vurderer, om et center kan få en lavrisikoaftale.
Følgende kriterier er dog minimum:
Centrets aktiviteter er bygget op om mindst én af følgende træningsformer: Behandling/fysioterapi, holdtræning (f.eks. zumba, spinning eller yoga), personlig træning, cirkeltræning på maskiner.
Derudover bliver følgende taget i betragtning:
Centrets indretning, bemanding i centret, medlemssammensætning (f.eks. overvejende seniorer), det omgivende miljø centret er en del af og hvorvidt de personlige trænere i centret er medlem af PT Danmark.
Samarbejde indtil udgangen er 2025 er gratis! Herefter opkræver ADD følgende årlige gebyrer i forbindelse med samarbejdsaftalen:
Hvis en kæde har seks eller flere centre, reduceres prisen:
6 – 14 centre: 1.925 kr. pr. center
15+ centre: 1.525 kr. pr. center
Samarbejdet med Anti Doping Danmark er automatisk en del af medlemskabet (Læs mere under Information til foreningsbaserede trænings- og fitnesscentre).
Foreningsbaserede trænings- og fitnesscentre, der er medlem af Danmarks Idrætsforbund, DGI eller Dansk Firmaidræt, har automatisk samarbejdsaftale med ADD.
Det betyder, at ADD kan komme forbi centret på besøg, og finder ADD's fitnesskonsulenter det relevant at indkalde personer i centret til dopingkontrol, kan de gøre det.
Oplever et foreningsbaseret trænings- eller fitnesscenter, at det er relevant med et besøg fra ADD eller har behov for rådgivning om forebyggende arbejde med antidoping, kan frivillige eller ansatte altid kontakte ADD.
Udøvere i foreningsbaserede trænings- og fitnesscentre, der tester positiv for doping eller undlader at medvirke til dopingkontrol, bliver sanktioneret i henhold til Dopingreglement for motionsidræt.
Foreningsbaserede trænings- og fitnesscentre er ikke underlagt den såkaldte mærkningsordning, der kræver, at centret skal skilte med, hvorvidt det har en samarbejdsaftale med ADD. Men foreningsbaserede trænings- og fitnesscentre kan få et skilt for foreninger ved at kontakte ADD på gik@antidoping.dk.
Det er i henhold til Lov om fremme af integritet i idrætten lovpligtigt for kommercielle trænings- og fitnesscentre i Danmark at skilte med, hvorvidt de har en samarbejdsaftale med ADD - den såkaldte mærkningsordning.
Skiltning skal ske med de lovpligtige klistermærker, som kan rekvireres gratis hos ADD på e-mail kontakt@antidoping.dk
Læs mere om lovgivningen på antidopingområdet for fitnesscentre
Herunder findes lister med de trænings- og fitnesscentre, som samarbejder med Anti Doping Danmark.
Pr. marts 2024 har 366 centre en samarbejdsaftale med Anti Doping Danmark.
Se en oversigt over kommercielle trænings- og fitnesscentre, som samarbejder med ADD
Se en oversigt over foreningsbaserede trænings- og fitnesscentre
Læs mere information målrettet medlemmer her.
For centre, som samarbejder med ADD, er alle besøg og alle udgifter forbundet med dopingkontrol afholdt af DD.
Det vil sige, at centret kan ikke blive afkrævet ekstra udgifter i forbindelse med samarbejdet.
For centre med lavrisikoaftale gælder dog, at hvis centret ikke længere falder under kriterierne for en lavrisikoaftale, ændrer ADD efter aftale med centret samarbejdsaftalen til en standard samarbejdsaftale. Det gælder f.eks., hvis der bliver behov for flere besøg og dopingkontrol.
Har du behov for et besøg fra ADD så læs mere under ”Indberet viden om brug af doping”
Har du mistanke om eller kendskab til brug eller distribution af dopingstoffer, kan du indberette viden via ADD's indberetningsplatform på www.stopdoping.dk.
Det er muligt at være anonym.
Er du ansvarlig eller personale i et trænings- og fitnesscenter, der samarbejder med ADD, kan du også kontakte ADD's koordinator på fitnessområdet for at få rådgivning eller besøg af ADD's fitnesskonsulenter i centret. Kontakt Gitte Knudsgaard på e-mail gik@antidoping.dk eller telefon +45 25 26 80 58.
Har du mistanke om eller kendskab til brug af doping, eller har du medlemmer i centret, som har en usund træningsadfærd, som potentielt kan udvikle sig til dopingbrug, kan du bede om et besøg fra ADD.
Du kan indberette via www.stopdoping.dk. Det er muligt at være anonym.
Er du ansvarlig eller personale i et trænings- og fitnesscenter, der samarbejder med ADD, kan du også kontakte ADD's koordinator på fitnessområdet for at få rådgivning eller besøg af ADD's fitnesskonsulenter i centret. Kontakt Gitte Knudsgaard på e-mail gik@antidoping.dk eller telefon +45 25 26 80 58.
Ansvarlig for planlægning og koordinering af besøg i fitnesscentre. Sagsbehandling af dopingsager i de kommercielle fitnesscentre.