
- Gitte Knudsgaard
- Fitnesskoordinator
- +45 72 240 240
- +45 25 26 80 58
- gik@antidoping.dk
Ansvarlig for planlægning og koordinering af besøg i fitnesscentre. Sagsbehandling af dopingsager i de kommercielle fitnesscentre.
Forebyggelse af fitnessdoping er kernen i Anti Doping Danmarks (ADD) indsats mod fitnessdoping i landets fitnesscentre.
Heri ligger en række forskellige delindsatser, som bidrager i den forebyggende indsats, f.eks.:
Læs mere om samarbejde om antidoping med ADD, og få svar på dine spørgsmål nedenfor.
Du er også velkommen til at kontakte ADD med spørgsmål og uforpligtende dialog om forebyggelse af doping og samarbejde.
Med en samarbejdsaftale får fitnesscentret:
Antallet af besøg fra ADD i det enkelte fitnesscenter beror på en løbende risikovurdering, så antallet af besøg kan variere fra center til center og år til år. Men det er altid muligt for fitnesscentret at kontakte ADD, hvis centret oplever behov for besøg af ADD.
Prisen inkluderer rådgivning, besøg, skilt om samarbejde og udgifter forbundet med eventuel dopingkontrol af medlemmer.
Hvis en kæde har seks centre eller mere reduceres prisen:
6-14 centre: 3.000 kroner pr. center pr. år
15+ centre: 2.500 kroner pr. center pr. år
ADD har fire typer af samarbejdsaftale for fitnesscentre:
Det er frivilligt, om kommercielle fitnesscentre ønsker at samarbejde med ADD om forebyggelse og bekæmpelse af doping. Det er dog et lovkrav, at kommercielle fitnesscentre skilter med, hvorvidt de samarbejder med ADD eller ej.
Målrettet foreningsbaserede fitnesscentre, der er medlem af Danmarks Idrætsforbund, DGI eller Dansk Firmaidrætsforbund.
Alle foreningscentre, der er medlem af en af de tre idrætsorganisationer, har automatisk samarbejdsaftale med ADD.
Det betyder, at ADD kan komme forbi centret på besøg, og finder ADD's fitnesskonsulenter det relevant at indkalder personer i centret til dopingkontrol, kan de gøre det.
Oplever et foreningsbaseret fitnesscenter, at det er relevant med et besøg fra ADD eller har behov for rådgivning om forebyggende arbejde med antidoping, kan frivillige eller ansatte altid kontakte ADD.
Udøvere i foreningsbaserede fitnesscentre, der tester positiv for doping eller undlader at medvirke til dopingkontrol, bliver sanktioneret i henhold til Dopingreglement for motionsidræt.
Foreningsbaserede fitnesscentre er ikke underlagt den såkaldte mærkningsordning, der kræver, at centret skal skilte med, hvorvidt det har en samarbejdsaftale med ADD. Men foreningsbaserede fitnesscentre kan få et skilt for foreninger ved at kontakte ADD på gik@antidoping.dk.
Centre, som samarbejder med ADD, kan altid kontakte ADD med spørgsmål og for rådgivning om forebyggelse af brug af doping, kan altid kontakte ADD.
Ligeledes kan centre, som samarbejder med ADD, altid kontakte ADD med henblik på besøg fra ADD's fitnesskonsulenter.
Kontakt skal ske til ADD's koordinator på fitnessområdet, Gitte Knudsgaard, på e-mail gik@antidoping.dk eller telefon +45 43 26 25 49.
Det er i henhold til Lov om fremme af integritet i idrætten lovpligtigt for kommercielle fitnesscentre i Danmark at skilte med, hvorvidt de har en samarbejdsaftale med ADD - den såkaldte mærkningsordning.
Skiltning skal ske med de lovpligtige klistermærker, som kan rekvireres gratis hos ADD på e-mail kontakt@antidoping.dk
Læs mere om lovgivningen på antidopingområdet for fitnesscentre
I omegnen af 50 % af de kommercielle centre en samarbejdsaftale med ADD, og centrene dækker i omegnen af 80 % af medlemmerne i de kommercielle centre.
Pr. april 2022 havde 384 centre en samarbejdsaftale med ADD.
Se en oversigt over kommercielle fitnesscentre, som samarbejder med ADD
For centre, som samarbejder med ADD, er alle besøg og alle udgifter forbundet med dopingkontrol afholdt af ADD.
Dvs. at uanset hvor mange besøg, der er behov for i et center, og om medlemmer bliver indkaldt til dopingkontrol, er dette en del af den samlede pris for samarbejdsaftalen.
For centre med lavrisikoaftale gælder dog, at hvis centret ikke længere falder under lavrisikoaftale, ændrer ADD efter aftale med centret samarbejdsaftalen til en almindelige aftale. Det gælder f.eks. hvis der bliver behov for flere besøg og dopingkontrol.
Fitnesscentre, som samarbejder med ADD, skal i deres medlemsbetingelser sørge for, at centret samarbejder med ADD, samt hvad det indebærer.
ADD har udarbejdet et forslag til medlemsbetingelser.
Har du mistanke om eller kendskab til brug eller distribution af dopingstoffer, kan du indberette viden til ADD’s hotline.
Du kan indberette via en onlineformular eller via appen Stop Doping. Det er muligt at være anonym.
Er du ansvarlig eller personale i et fitnesscenter, som samarbejder med ADD, kan du også kontakte ADD's koordinator på fitnessområdet for at få besøg af ADD's fitnesskonsulenter i fitnesscentret eller rådgivning. Kontakt Gitte Knudsgaard på e-mail gik@antidoping.dk eller telefon +45 43 26 25 49.
Ansvarlig for planlægning og koordinering af besøg i fitnesscentre. Sagsbehandling af dopingsager i de kommercielle fitnesscentre.